Sunday, March 25, 2018

26.3. - 1.4. Påskveckan

26.3. Blåmåndag

För någon orsak kan jag bara tänka på Blå Kongo potatissoppa :-D

27.3. Vita tisdag (också stinnkaketisdag)

Så givetvis bjuds det stinnkaker eller stingkakor eller stenkakor - jästa pannkakor

28.3. Dymmelonsdag 

Ugnstekta kycklingben
(Dymmel är en trästav som man ersatte metalstaven i kyrksklockorna på Stilla veckan för att dämpa ljudet. Jag tänkte att "drumsticks" passar bra. :-D)

29.3. Skärtorsdag

Grön körvelsoppa 

30.3. Långfredag

Stekt gädda

31.3. Påskafton

Det svenska påskbordet - man äter givetvis det man brukar äta till påsk, du vet själv bättre vad det är än jag :-D

Om inte, föreslår jag färsfräs i pitabröd

1.4. Påsksöndag 

Om inte traditionell påsksöndagsmiddag, köttfärslimpa med ägg. Bjud på potatismos.
Till efterrätt persikokvarg - en finsk efterrätt

1 stor burk persikor i sockerlag
2 dl vispgrädde
2 dl burk kvarg (kesella) (vilken fetthalt du föredrar)
vanilj att smaka med

Hacka persikor i småbitar
Vispa grädde
Rör kvarg smidig i burken och blanda sen ihop med grädde och persikor.
Krydda med vanilj.
Lägg i mer socker om du tycker det behövs.

(Du kan också bjuda på dessa ugnsbakade persikor)

No comments:

Post a Comment